Volvos-visjon

VOLVOS VISJON

”Ingen skal omkomme eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo etter år 2020”

Dette er Volvos nullvisjon. Og ja, vi har gjort det vanskelig for oss selv med denne visjonen. Vi kunne fint sagt noe helt annet, som for eksempel at vi har størst motor eller masse ny teknologi, eller vi kunne bare holdt munn. Men da hadde vi brutt en nesten nitti år lang tradisjon.

Volvo har nemlig hatt sikre biler som sin ledestjerne siden starten i Göteborg i 1927. Den gang formulerte grunnleggerne Assar Gabrielsson og Gustaf Larson visjonen som Volvo har levd etter siden: ”Biler kjøres av mennesker. Derfor må det overliggende prinsippet i alt vi skaper i Volvo, være sikkerhet.”

Tanken ingen vil tenke

Tenk på det: På en helt vanlig norsk landevei er det ca. 100 cm mellom møtende biler. Eller la oss si det på en annen måte: Det er rundt en meter mellom ditt tonn av stål, glass og gummi og den møtende bilens liknende spesifikasjoner når dere suser mot hverandre i 80 kilometer i timen. Når marginene er så små, er det greit å ha dem på sin side.

Derfor mener vi at sikkerhet er det viktigste når du velger bil. At du har stor motor, skinnseter eller innebygd navigasjon som kan ta deg hvor som helst, spiller mindre rolle – det er uansett detaljer i det øyeblikk ulykken er ute. Ingen vil egentlig tenke på at det kan gå galt. Derfor er det godt at noen gjør det for deg, og hjelper til med å skape en sikrere trafikkhverdag for både sjåfør og passasjerer.

Barns sikkerhet er aller viktigst

Barn i bil er et av våre hovedfokus når vi tenker på sikkerhet. Ikke at sjåføren eller andre voksne er mindre viktige, men barn er maktesløse med hensyn til sin egen sikkerhet og er følgelig de mest sårbare i enhver faresituasjon. De er jo på en måte bare med i bilen og har liten påvirkning på både fart og sikkerhet.

Dette har først og fremst å gjøre med manglende kunnskap. Vi i Volvo ønsker å være en bidragsyter og ressurs for å hjelpe foreldre til å sikre barn (og seg selv) bedre, samt utvikle og tilby teknologi og løsninger som øker tryggheten for alle i og utenfor bilen. Vi inviterer deg til å lese mer om bil og sikkerhet på disse sidene og håper at vi kan inspirere deg og hjelpe til med å skape en sikrere biltur for deg og dine.

Velkommen!